KEY Starter Forår 2018

Disruption - vil det forstyrre dig?

Onsdag den 30. maj 2018  •  kl. 08.00 - 10.00  • Innovatorium  •  Birk Centerpark 40 •  7400 Herning

KEY Networking satte fokus på disruption.

 

DISRUPTION er det helt store buzzword, og mange debattører har advaret virksomheder og deres medarbejdere imod at sove i timen og ikke være klar til de omvæltninger, som kan forventes i stort set alle brancher i de kommende år. Men hvad betyder det og er det virkelig så vigtigt?

 

Ifølge opfinderen af begrebet ”disruption”, Clayton Christensen, anvender mange begrebet forkert og om situationer, som slet ikke har noget med disruption at gøre. Dermed bliver diskussionen også ført på et forkert grundlag.

 

Ifølge Clayton Christensen kan fænomenet Disruptive Innovation beskrives som en proces, hvor et mindre firma med små midler er i stand til succesfuldt at udfordre etablerede virksomheder, der har fokus på andre områder.

De etablerede virksomheder vil ofte have fokus på at udvikle deres produkt på de områder, hvor de tjener mest og fokuserer derfor mindre på “low-end-markeder” og nye områder. Det åbner markedet op for de disruptive virksomheder, som typisk udfordrer de etablerede virksomheder på disse områder med en lavere pris eller et mere fokuseret produkt.

Denne morgen fik vi besøg af den entusiastiske Michael Nørager, lektor på Institut for Forretningsudvikling og Teknologi ved Aarhus Universitet, som kom med hans bud på hvad disruption egentlig betyder, og om det var noget vi i Midtjylland skal forholde os til. Der blev afholdt en netværkende workshop, der gav os deltagere indblik i at være opmærksomme og lyttende, og derved bedre spotte muligheder for at disrupte eller undgå at blive disruptet.